Wspaniała współpraca z firmą Compressed Air

Piwo zajmuje silne miejsce w sercach Amerykanów. Wielu uważa, że Ben Franklin, jeden z ojców założycieli naszego kraju, wypowie dział słynny cytat: "Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi". (Choć inni uważają, że tak naprawdę chodzi o wino) Dla wielu ludzi zimne piwo jest mile widzianym wytchnieniem na koniec długiego dnia w pracy lub gorącego popołudnia przy koszeniu trawy.

Browary rzemieślnicze to małe, niezależne browary wyskakujące w społecznościach i cieszące się złotym wiekiem złotego piwa, ponieważ branża nadal się rozwija. W rzeczywistości branża ta odnotowała dwucyfrowy wzrost przez osiem kolejnych lat, na czym skorzystała turystyka i inne branże peryferyjne.

Bezolejowe sprężone powietrze jest niezbędne w przemyśle piwowarskim, ponieważ podobnie jak w innych branżach związanych z żywnością i napojami, obecność oleju w produkcie końcowym może być katastrofą.

Sprężone powietrze pomaga browarnikom przemieszczać surowce, które są kluczowymi składnikami piwa, w tym zużyte ziarna, słody i cukry. Posiadanie czystego, suchego powietrza do zasilania tych procesów pneumatycznych ma kluczowe znaczenie dla utrzymania czystości tych składników. Ważną częścią procesu jest również napowietrzanie, a sprężone powietrze jest często wykorzystywane do zasilania tych funkcji podczas napowietrzania brzeczki, drożdży i wody. Sprężone powietrze może również pomóc w napędzaniu zaworów i innych narzędzi pneumatycznych używanych w procesie fermentacji.

Dobry piwowar wie, że czyste zbiorniki i kadzie są niezbędne w procesie warzenia. Bez czystego początku, cały proces może być stratą. Dlatego polegają na gazie azotowym, aby wyprzeć całyCO2 ze zbiorników i linii przed ich oczyszczeniem. Bez sterylnego, pozbawionego oleju powietrza, cały proces pozostałby ... płaski.

Trend na lokalne, rzemieślnicze produkty pomaga napędzać przemysł piwowarski. Sprężone powietrze pomaga zasilać ten przemysł, pracując za kulisami, aby utrzymać przepływ w kranach.